zetterholm.blogg.se

Un pequeño viaje a otro continente!

Jesus e Caipirinha

Publicerad 2012-09-28 21:40:00 i Allmänt,

 Efter att ha vaknat upp forsta dagen i Rio och rort oss en stund pa gatorna i kvarteret forstod vi snabbt att vi i princip var de enda turisterna. Iomed att vi inte ar de brunaste killarna i staden och att Jon gjorde turisttabben att ta shorts forsta muliga dagen vart vi ganska utstirrade... Radda att fa en kniv i magen varje gang vi passerade ett gatuhorn eller akte en station pa tunnelbanan. 

Denna radsla forsvann dock ganska sa fort nar vi forstatt att manniskorna har i den centralare delen av staden ar valdigt trevliga och hjalpsamma. Vi strosade omkring i ungefar 8timmar innan vi bestamde oss for att aka tillbaka till varat hostel. Under dagen hade vi aven fatt druckit varan forsta riktiga brasilianska Caiprinha, grymt god! Kvallen spenderade vi chillandes i vart rum helt slut efter dagen.

Idag har vi agnat dagen at Lysekils motsvarighet till turistfallan ^Salsafari^, namligen Cristo Redentor eller Skaparen (Jesusstatyn). Som en utav varldens sju nya underverk levde den med rage upp till forvantningarna. Sjukt att man kan bygga nagot sa stort sa hogt upp pa ett berg for sa lange sedan. Vi tog oss dit med ett tag som gick upp langs bergskammen och bjod pa en helt sjuk utsikt.

Val dar uppe kande vi av den tunna luften.... Men paniken infann sig forst nar vi insag att vi bara var 700m m.o.h. och att vi om en vecka skall upp pa ca 5000m i Peru (Machu P.) Men det ar ett senare problem haha..

Imorgon har vi planer pa att bara ligga och steka pa Copacabana och kolla pa Brasilianska stjartar, det har ju inte blivit av annu.. 

Vi tankte aven infora dagens ris/dagens ros sa har kommer varan forsta.

Dagens ris: Stranden vi gick i 40min for att avnjuta vara medhavda mackor (en javla soptipp)
Dagens ros: Den forsta engelsktalande brassen pa tunnelbanan som gav oss massa tips

Har nedan foljer nagra bilder.

Pussss 

Framme i Rio!

Publicerad 2012-09-27 02:13:07 i Allmänt,

Efter drygt 35 timmars flygande, sovande och vantande ar vi antligen framme i Rio De Janeiro!
Sjukt slitna efter att ha borjat resan med en sjuk jetlag nar vi flog Sverige-London-Madrid ( -1 + 1 hr tidsskillnad) hahah.
 
Vi kom fram till London perfekt till stangning av alla butiker,barer och restauranter. Var inte riktigt vad vi raknat med da vi skulle doda 9 timmar pa Heathrow. Efter att ha suttit och kollat pa fonsterputsare i 2 timmar blev vi tillsammans med de 40 somalier, som ocksa valt den lite billigare varianten att dygna pa flygplatsen, infollade av en vakt i ett rum som formodligen ar ett utav flygvarldens kallaste gates... men vi overlevde aven det.
Med tendens till halsfluss och den enorma jetlagen tog vi nu sikte mot Rio.
Och dar befinner vi oss som sagt nu, och nu ska vi dacka in i en sked sa vi ar redo for allt vad Rio har att erbjuda imorgon!
 
Puss pa er fran JG
 
PS. Mamma och Pappa, vi tog en taxi!!!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela