zetterholm.blogg.se

Un pequeño viaje a otro continente!

The final countdown!

Publicerad 2012-12-20 20:15:03 i Allmänt,

48 timmar kvar!
 
Nu kanner vi bada att vi ar inne i slutspurten. Nar strandhang, restaurangbesok och total avslappning blir till en vardag vet man att man har varit ivag lange. Har spenderat den senaste veckan pa en o som ligger nara Cancun.
 
Joe och Meggan, tva kanadensare som vi traffat tidigare pa resan skulle ocksa avsluta sin resa har. En dag bestamde vi oss for att hyra en golfbil for att utforska den relativt lilla on. Vi gjorde nog allt man kan och inte ska gora med en golfbil, och var nyligen inforskaffade hogtalare sprutade ut musik nar vi brande runt i 15km/h!!
 
Alla de andra dagarna har vi agnat oss att gora sa lite som mojligt. Forutom igar da jag och Gustav bestamde oss for att ga runt on. Det var lite langre an vad vi trodde. 1,4 mil i 35 grader och flippflopp var inte den ultimata kombinationen. Men langtan efter enchiladas och corona fick oss att fortsatta ga, och efter att ha utokat skaran mellan stortan och "langtan" med nagra centimeter kom vi tillslut fram.
 
Natten till idag var tung! 400 grader i rummet och en familj med mygg som sog av oss onadigt gjorde oss galna.
02.30 fick det fan va nog och vi tande ljuset och intog var sitt pass i var ande av rummet. En timmas lyckad jakt och tio doda ur familjen mygg senare sjonk vi utmattade ner i var 90 sang som vi delar.
Mygg ar numera nummer ett pa djur vi hatar!
 
Tack alla trogna foljare! Det ar skoj att se att sa manga har foljt oss under vara tre manader.
Hoppas ni tycker det har varit underhallande.
 
Summering
 
Dagar pa resande fot: 90
Lander besokta: 10
Stader besokta med overnattning: 26
Timmar i buss: Oandligt
Antal kladtvattar: Typ 3-4
Spanska: Flytande (iaf nar vi bestaller ol)
 
Traffat manga harliga manniskor samt samlat pa sig minnen for livet!
 
Tack och hej!
 
Picknick med grillad kyckling.
 
 
 
Jeepen far valfortjant vila.
 
Det ar dessa tillfallen man kommer sakna i kalla Sverige!
 

Sol, bad, sol och bad!

Publicerad 2012-12-11 01:22:00 i Allmänt,

Tulum levererade stort. Utsokt Corona och en fantastisk strand som man inte kunde fa for mycket av. Vart hostel var kanon och personalen super trevliga! Vi gjorde inte speciellt mycket de sex dagarna vi spenderade i Tulum. Hangde med var nya Italienska bekantskap Ivan. En 36 aring med tungpiercing och glatt humor.
Han tog for givet att jag skulle prata flytande italienska eftresom jag har last det i tva ar pa gymnasiet. Men jag la skulden pa var larare Ivana och forklarade att hon var skulptor och inte larare.
En dag bestamde vi oss for att aka till Akumal, en strand 3 mil norr ut. Vi var namligen pa jakt efter att fa se lite skoldpaddor. Vi drog pa oss speedosarna och snorklade ut hundra meter. Tog inte manga minuter innan vi hittade en, sjukt maktiga!
Havet suger som man sager, sa vi forflyttade oss 5 meter fran var strandplats upp till restauranten. Nar det var min tur och bestalla fragade jag om dom serverade Turtletacos. Han tog inte skamtet sa bra som jag hoppades pa och jag fick snabbt andra det till kyckling.
 
Dagen efter gjorde nagra mexicanare a andra sidan tacos med mig. Nagra norrman fragade om jag ville vara med och spela beachfotboll. Forsten till sex, forlorarna var tvugna att bjuda vinnarna pa en Corona. Det var som att ta godis fran ett barn. Det var bicicletas till hoger och vanster. Sjalv kakade jag mest sand da fair play inte existerade.
6-0 slutade matchen.
 
Nu har vi precis spenderat 4 dagar pa en o som heter Isla del Cozumel. I samband med denna ankomst vill jag pasta att vi slangde ryggsackarna och tog fram rullvaskorna. Det var amerikanska overviktiga pensionarer i overflod. Alla priser var i dollar och vi drog nog ner medelaldern pa on med minst 30 ar.
Nagot vi dock kande for att gora var att utforksa on. Vi slangde pa oss vara skinnvastar med ornmotiv, vara fransade  jeansshorts, maktiga hjalmar och gasade ivag. Eftersom mopparna var sondertrimmade och gjorde 90 knyck tog det inte lang tid innan vi nadde andra sidan av on. Kristallklart vatten och en strand for oss sjalva.
 
Nu tar vi tre dagar off fran solandet och beger oss till Valladolid, egentligen enbart for att huden inte ska bli knaperstekt bacon.
 
Nu har jag precis varit hos en frisor for att forsoka ratta till det parkingsonmannen orsakade. Resultatet blev en blandning av 90:talets pottfrisyr och en rysk medelklass pojke. Kommer formodligen se ut som Jim Carrey i Dum Dummare lagom till Julafton!
Avnjuter en lunch med Ivan och Gustav.
 
 
Dom ser kanske inte sa snabba ut, men skenet bedrar.
 
 
Nagra minuters hjarnrensning.
 
 
 
 
 
 

Tikal och Mexico

Publicerad 2012-12-02 18:25:00 i Allmänt,

Forsta gangen i vara liv vi satte klockan pa vackning fore 03:00. Har iof blivit vackta av dysfunktionella tuppar som av nagon marklig anledning borjar gala runt 04, men denna gangen var det sjalvforvallat. Vi skulle namligen se Tikal i soluppgangen. Med tandpetare som stodpelare for ogonen satt vi och beskadade Tikal i soluppgangen fran det hogsta templet. Var helt klart vart den tidiga uppstigningen. Otroligt vacker utsikt over regnskogen och tempeltopparna tillsammans med hundratals howlermonkeys skrikandes i gryningen.
 
Men i vanlig ordning hade vi trampat pa en mina. Det skulle tydligen vara en guidad tur i sex timmar innan man skulle fa tillgang till mat. Guiden gick pa autopilot och det enda han snackade om var olika nummer som templen hade.
- Fran tempel 4 kan man se tempel 3, som i sin tur ligger nordost om tempel 1 som har en liten A5 brevid sig.
 
Latt att ta in den ointressanta informationen med ett blodsockerfall storre an niagarafallen. Vi blev dock raddade av en liten kiosk dar vi fick kopt oss centralamerikas nationaldryck, Coca Cola. Sockerkickade njot vi anda av de sista timmarna pa turen, som inneholl allt fran papegojor till tarantellor.
 
Senare pa dagen gick jag dock pa K-O. Har gatt en 2 manaders lang rond mot magen, och det slutade med forlust. Gustav fixade en TucTuc och vi akte till sjukhuset for att konstatera att det var en familj amobor som gottade sig dar. Men efter nagra dagar med antibiotika var man aterigen med i matchen.
Och nu satte vi kurs mot tequilans mecka, Mexico!
 
Vi bestamde oss for att aka till Tulum. Staden skulle tydligen ha en av de finaste stranderna i Mexico, och det hade den! Sa dagarna bestar av att lapa sol och dricka pils, och sa kommer det formodligen fortsatta vara.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela