zetterholm.blogg.se

Un pequeño viaje a otro continente!

Tikal och Mexico

Publicerad 2012-12-02 18:25:00 i Allmänt,

Forsta gangen i vara liv vi satte klockan pa vackning fore 03:00. Har iof blivit vackta av dysfunktionella tuppar som av nagon marklig anledning borjar gala runt 04, men denna gangen var det sjalvforvallat. Vi skulle namligen se Tikal i soluppgangen. Med tandpetare som stodpelare for ogonen satt vi och beskadade Tikal i soluppgangen fran det hogsta templet. Var helt klart vart den tidiga uppstigningen. Otroligt vacker utsikt over regnskogen och tempeltopparna tillsammans med hundratals howlermonkeys skrikandes i gryningen.
 
Men i vanlig ordning hade vi trampat pa en mina. Det skulle tydligen vara en guidad tur i sex timmar innan man skulle fa tillgang till mat. Guiden gick pa autopilot och det enda han snackade om var olika nummer som templen hade.
- Fran tempel 4 kan man se tempel 3, som i sin tur ligger nordost om tempel 1 som har en liten A5 brevid sig.
 
Latt att ta in den ointressanta informationen med ett blodsockerfall storre an niagarafallen. Vi blev dock raddade av en liten kiosk dar vi fick kopt oss centralamerikas nationaldryck, Coca Cola. Sockerkickade njot vi anda av de sista timmarna pa turen, som inneholl allt fran papegojor till tarantellor.
 
Senare pa dagen gick jag dock pa K-O. Har gatt en 2 manaders lang rond mot magen, och det slutade med forlust. Gustav fixade en TucTuc och vi akte till sjukhuset for att konstatera att det var en familj amobor som gottade sig dar. Men efter nagra dagar med antibiotika var man aterigen med i matchen.
Och nu satte vi kurs mot tequilans mecka, Mexico!
 
Vi bestamde oss for att aka till Tulum. Staden skulle tydligen ha en av de finaste stranderna i Mexico, och det hade den! Sa dagarna bestar av att lapa sol och dricka pils, och sa kommer det formodligen fortsatta vara.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: starre

Publicerad 2012-12-12 16:51:39

Gustav, my own.. personal jesus!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela