zetterholm.blogg.se

Un pequeño viaje a otro continente!

Mighty Salkantay, Inka tequila och coca leafs!

Publicerad 2012-10-11 19:36:54 i Allmänt,

Nu ar vi tillbaka i Cusco efter fem dagar och ett dubbelt maraton i Anderna!
Vi ska arligt erkanna att vi var lite bekymrade och angestladdade innan vi skulle ge oss ut pa denna vandringen.
Anledningen till detta var att vi dagarna innan vandringen hade pratat med tva olika par som hade gjort Inka trail. Det ar en vandring som pagar i fyra dagar och ca 4 mil. Vi skulle ga Salkantay, fem dagar 8 mil!
 
Det ena paret som bestod av en Irlandare och en Australienare var helt slut efter sin vandring. Killen som utseendemassigt skrek backpacker, iom att han hade en beige luftig Save the wales skjorta och byxor man kunde gora om till shorts samt en solhatt utbrast ord som, Bloody hell, Jesus Christ och Thats just fucked up nar han laste hur langt och hogt vi skulle vandra!
 
Han fragade vad vi hade for erfarenhet av vandringar. Det enda vi kom pa var de tva kilometer langa ljussparet i  fjalla..
 
Men vi sag ingen atervando och 04:00 skulle aventyret borja.
Varat team bestod av mig, Gustav, en halvsliten tyska i 40 ars aldern, Masterchef Grimaldo och inte minst varan guide Yori!
 
Nar etapp 1 skulle borja kande jag mig inte alls bekvam i mina vandringsklader, jag var helt malplacerad i mina markesjeans, Raybanbriller, tiger t-shirt och Yankeeskepa.
Gustav som aterigen levde upp till sitt smeknamn kameleonten, hade till 100% anpassat sig till friluftslooken. Iford bade luftig hajkingskjorta, beige shorts och solhatt var han redan ett med Anderna!
 
Fem dagar senare kan vi konstatera att det var vart varende smartsamma steg. Bergen var sjukt maktiga och utsikten obeskrivlig. Efter att ha vandrat pa allt fran sno pa 4600 meters hojd med kaften full av coca leafs som en idisslande kossa for att inte do av hojdsjukan, overgick vi till att kriga med mordarmygg i the high jungle, nadde vi Machu Picchu som visade sig fran sin basta sida, MAKTIGT!
 
Det ar tva personer som vi skulle villa hylla efter dessa dagar.
 
Kocken Grimaldo som sag ut som en Uruk hai fran Sagan om ringen, har imponerat pa oss gang pa gang.
Pa ett litet stormkok har han bjudit oss pa treratters lunch och middag varje dag. Olika ratter varje dag och fantastiskt gott har det varit. Efter varje maltid diskade han efter oss och packade ihop sin utrusting for att sedan ga ikapp och forbi oss, for att ha nasta maltid klar nar vi anlande till campen.
 
Yori, varan guide var en korsning av Steve Jobs och Mac Gyver. En liten Peruvian som brann for bergen och framforallt The mighty Salkantay! Han tog oss till olika platser som inte ingick i vandringen och han larde oss verkligen sjukt mycket. Han blev mer och mer som en kompis och det slutade med att han kallade oss for sina broder. Efter det kannde vi att vi ville fira med den sjukaste festen ever. Det var efter dag tre och vi var helt slut. Da presenterade Yori oss for den gudomliga Inka tequilan. Jag och Gustav bestammde oss for att Grimaldo och Yori skulle fa sig en oforglommlig kvall. Jag har aldrig satt nagon gladare an Grimaldo nar jag kom in till "koket" med en 2 liters pilsner.
 
Sittandes runt en lagereld tomde vi baren pa Peru libre och Inka tequila som dom hade i 2 liters CocaCola flaskor. I och med detta borjade en efter en att trilla av pinnen. Jag satt och pratade med Grimaldo som inte kunde ett ord pa engelska i ca en timma, nu i efterhand ar det oklart hur vi kommunicerade. Efter att ha funnit Gustav overforfriskad simmandes i graset placerade jag honom i taltet. Jag fortsatte nattningsrundan genom att bara in Yori till sin sang. Helt ofoglommlig kvall! 
 
Nu ser vi fram emot att utforska Colombia.
 
Puss pa er!
 
Fun fact: Gustavs skor gick sorgligt nog i graven idag efter att ha varit med om otaliga aventyr runt om i varlden. Anledningen var att skorna hade en doft som inte ar av denna varld. Kopta i New York, Sasongade i Salen och i Lysekil, Resandes i Thailand, och slutligen besokt tva av varldens underverk i Brasilien och Peru!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Nizzla jao

Publicerad 2012-10-11 20:05:17

Underbart skrivet och underbara bilder! Hoppas ni har det skéét sköj! Är det möjligtvis ett ridspö/piska du håller tsm med Jurassic Park kläderna? ;)Ha en fortsatt trevlig resa! Hugs & kisses!

Postat av: starre

Publicerad 2012-10-11 20:09:24

Garvar alltid lika mycket när jag läser, verkar som ni har de både himmel och helvete! Perfekt alltså :)
Ha de fortsatt bäst boys & posta mer inlägg asap!

Puss!

P.S älskar din jurassic park-stil, Bear Grylls inspirerad? <3

Postat av: camilla o Rob

Publicerad 2012-10-11 21:42:23

coolt grabbar , rolig läsning ser fram emot nästa , ha det .....

Postat av: Eva & Roger

Publicerad 2012-10-11 22:10:08

Som alltid mycket kul att ta del av era äventyr. Önskar man kunde kommentera lika roligt. Härliga bilder. Synd på skorna Gustav!

Postat av: Räkan

Publicerad 2012-10-11 22:22:20

Haha! Underbar läsning. Ser riktigt nice ut. Ta hand om er! Puss

Postat av: Elise

Publicerad 2012-10-19 23:51:40

Elsker å lese bloggen deres! God tur videre :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela