zetterholm.blogg.se

Un pequeño viaje a otro continente!

Paradis + kubansk rom = naken kanonkula

Publicerad 2012-10-27 16:57:23 i Allmänt,

Nu befinner vi oss i Bocas del toro! 
 
Efter att varit 10 minuter fran att boka en flygbiljett fran Bogota till San Jose i Costa Rica vande vi pa en femoring och hoppade pa en buss till norra delan av Colombia, Cartagena. 
Efter att ha valt buss genom att kolla pa bussens logga foll vi givetvis for den med en greyhound pa. Oron infann sig da bussresan pa 24 timmar kostade lika mycket som en seglarburgare pa havsbadet. Komforten blev vad vid betalat for och det var en buss av standard shoppingrundantyp som tog oss upp till kusten. Vi hade i Salento fatt ett tips av tva tyska bikers i laderhosen att om vi skulle till Cartagena skulle vi bo i den aldre delen av staden, lite billigare och trevlig miljo. Vi lyssnade givetvis pa dem och det slutade med att vi satt och fikade pa Gato Negro som agdes av en tysk kvinna. Dar bokade vi aven plats pa baten Stahlratte som skulle ta oss sjovagen over till Panama fyra dagar senare.
 
Cartagena var en schysst stad, harlig stamning och fullt os men dessvarre utan en bra strand. Sa det blev till att slanga ut en massa pengar for att bli transporterade till den fantastiska stranden Playa Blanca. Det idioten som tog betalt inte namnde var att det var en enkelbiljett. Sa nar klockan narmade sig fyra och jag for forsta gangen pa tva timmar slet ogonen fran Zlatans biografi insag jag att vi var lite for ensamna pa on. Men lite latt panik att vi skulle bli lamnade pa on ca en timma fran fastlandet gjorde att vi flog upp ur den kritvita sanden. 50 000 pesos senare och en lyckad mutning satt vi pa en speedboat mot Cartagena. 
 
I mandags bagav vi oss till den fore detta tyska fiskebaten som nu skulle ta oss och 12 andra backpackers over till Panama. Besattningen var en alkoliserad kapten Ludwig, en tysk kille utan framtander ,en magsjuk amerikanska och en fransos med dreads. Sjukt harliga manniskor! 
Vad vi inte riktigt var beradda pa var att det skulle bli den hardaste natten i kapten Ludwigs 20 ariga tid som kapten i karibien. Jag och Gustav drog nitlotten och fick darmed sova i foren dar vagorna kanns betydligt mer. Efter att ett segel brustit och vi spenderat lika mycket tid i batens tak som i sangen tog vi oss upp till deck tidigt pa morgonen. Det var helt klart en upplevelse och kaptenen tyckte det var helt otroligt att ingen av oss blivit sjosjuka.
Men nar vi anlande till San Blas som ar en ogrupp utanfor Panama och fick en o for oss sjalva var stormen som bort blast. Det var ett paradis som vi skulle fa spendera tva dagar i.
 
Det var till storsta delen relax till 150%. Forutom kvallarna da det av nagon outgrundlig anledning alltid blev ett sjoslag och rombad. Gustav som har en formoga att saga lite for mycket och ofta ratt olampliga saker nar han har druckit, kallade varan gast, som denna kvall var kokainkungen och nagon typ av agare for oarna, Chicken da han inte vagade bada. Jag sag att han inte tyckte det var lika roligt som Gustav och kapten Ludwig, sa jag handlade i panik och kastade av mig kladerna som en undanmanover och gjorde en helnaken kanonkula. Detta var en icebreaker och snart darefter gick vi in pa lada tva av den kubanska romen, och allt glomt.
 
Nu sitter vi alltsa pa ett hostel ute pa en o i norra Panama. Vi hade egentligen tankt stanna en dag till i Panama City, men efter att det blivit sjuka kravaller pa grund av presidenten gjort nagot mindre populart, bestamde vi oss att ge upp staden efter att vi varit en svang till en enorm sluss i borjan av panamakanalen. 
 
Har far ni bli lite avundsjuka och dromma er bort hit till oss i en bildserie.
 
Exploring Cartagena
Brande sonder oss pa Playa Blanca..
Sa Gustav fick flytta in i skuggan!
Delar av varan egna karibiska o!
Har slagit en drill med taskigare utsikt..
Serverades hummer, fisk och rom..
Efter middagen blev det mera rom med kapten Ludwig och nagra skoningar under dack!
Besattning och passagerare.
Stahlratte.
Gustav chillar med Panama City i ryggen.
"Miraflores locks" kanalens forsta sluss.

Kommentarer

Postat av: Eva & Roger

Publicerad 2012-10-28 23:22:44

Återigen härlig läsning av bröderna Z.
Ta det lugnt med romen å joina inte nån kartell nu. Ni verkar ju ha lite skumt sällskap. :-)

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-10-28 23:24:41

menade förstås rommen å inget annat :-)


Svar: Man stoter pa en hel del markliga men oftast helt fantastiska manniskor! Men givetvis tar vi det lugnt med romerna:).
zetterholm.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela